Köpa bilbarnstol online

En bilbarnstol är en nödvändig, men kostsam investering. När man ska köpa bilbarnstol är det därför viktigt att jämföra priser. Numera blir det allt mer vanligt att köpa bilbarnstol online eftersom man då oftast får ett bättre pris än att köpa bilstol i en babyaffär på stan. Att välja vilken bilbarnstol man ska köpa kan vara lite knepigt eftersom man kanske gärna vill titta på olika stolar innan man bestämmer sig. Ett tips är då att besöka en barnaffär på stan och titta på olika bilbarnstolar och jämföra olika märken för att därefter bestämma vilken slags bilstol man ska köpa. När man vet märke och modell kan man åka hem och jämföra priser på nätet. Det kan skilja en hel del i pengar att köpa bilbarnstol online så det är faktiskt värt att kolla upp.

Att tänka på när du köper bilbarnstol

Det viktigaste när man köper bilbarnstol är att den ska vara godkänd. Bilbarnstolen ska vara märkt med E och gärna Plustestad dessutom. En annan sak som är viktig är att barnet ska ha en bilstol som är anpassad efter barnets ålder. Barn ska åka bakåtvända så länge som bara möjligt, helst upp till fyra eller fem år. Prova gärna olika bilbarnstolar i den bil som ska användas för att se att den passar bra i bilen och att barnet sitter bra i stolen. Olika bilar har exempelvis olika lutning på sätena och olika långa bilbälten, vilket gör att vissa märken av bilstolar passar bättre än andra.

Köpa bilbarnstol på nätet

Att köpa en bilbarnstol online skiljer sig inte så mycket från att köpa en bilbarnstol i en vanlig barnaffär. Om man väljer en godkänd och krocktestad stol av ett relativt känt märke så vet man att man får en bra bilstol och då spelar det ingen roll vart man köper stolen. Det man ska vara försiktig med är att köpa bilstolar från butiker utomlands som har märken som kanske inte är godkända och krocktestade med utgångspunkt i våra svenska regler. När man väljer webbutik att handla ifrån bör man tänka på att välja en butik som känns seriös och pålitlig, framförallt med tanke på att det trots allt handlar om ganska mycket pengar. Kolla upp vilka betalningsalternativ webbutiken erbjuder och vilka regler de har för retur och återköp. Kolla också upp hur lång leveranstiden är, vilket kan vara speciellt viktigt ifall ni är ute i sista minuten med att köpa bilstol. En ytterligare sak som är viktig att tänka på när man köper bilbarnstol på nätet är att jämföra priserna inklusive frakt och andra avgifter så man inte åker på några extra kostnader när det väl är dags att betala.