Babyskydd

Babyskydd billigt online ✓ Mängder av billiga, robusta och säkra bilbarnstolar ✓ Bältesstolar, babyskydd, solskydd och nackkuddar i mängder av modeller, färger och utföranden ✓ Babyskydd av hög kvalitet och funktionalitet

 
Det finns inga produkter i kategorin.
 

Vad är ett babyskydd

Ett babyskydd är en mjuk och ombonad bilbarnstol som bebisen ligger i under bilresan. Babyskyddet kan placeras antingen i framsätet eller i baksätet av bilen och bebisen ligger alltid bakåtvänd i babyskyddet. Babyskyddet kan tas loss ur bilen och bäras omkring med ett handtag. Redan när man ska åka hem från BB med sin nyfödda är det dags för den första bilresan och ett babyskydd kommer då väl till pass. Det kan vara smart att köpa babyskyddet i god tid innan beräknad förlossning så att man har det redo när det väl blir dags.

Två olika typer av babyskydd

Förr var det vanligt med en typ av babyskydd där man satte babyskyddet på bilens säte med bebisen fastspänd i. Därefter spände man fast själva babyskyddet med hjälp av bilens säkerhetsbälte. För varje gång man skulle i och ur med bebisen var man tvungen att knäppa loss bilens säkerhetsbälte först och därefter antingen ta ut hela babyskyddet eller knäppa loss bebisen från babyskyddet.

För ett par år sedan kom en ny variant av babyskydd där man har två delar. Dels har man själva babyskyddet samt en så kallad bas. Denna bas placerar man på bilens säte och spänner fast med hjälp av bilens säkerhetsbälte. Den kan därefter sitta fastmonterad där för jämnan. I basen klickar man sedan fast babyskyddet. När man ska ta ur babyskyddet klickar man bara ur det igen. Det görs enkelt med ett enda handgrepp.

Att tänka på när man köper babyskydd

Det finns några olika babyskydd på marknaden och det viktigaste är att hitta ett babyskydd som passar bra i just din bil. Bilars säten har olika lutning och det är olika längd på säkerhetsbältena. Därför kan olika babyskydd sitta olika bra i olika bilar. När du ska köpa babyskydd så ta med den bil där babyskyddet kommer att användas mest och se till att prova babyskyddet i bilen innan köp. Något som också är viktigt är att välja ett godkänt och krocktestat babyskydd. Ett babyskydd får inte monteras på en plats i bilen där det finns en aktiv krockkudde.